Ingrediencie
- 330 g kvalitnej čokolády
- 1 lyžica holandského kakaa
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 250 g masla
- 4 vajcia
- 250 g krupicového cukru
- 80 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Rúru predhrejte na 160 °C. Formu vytrite maslom a potom vyložte papierom na pečenie.
Vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládu s maslom, kakaom a vanilkou.
Vajcia vyšľahajte do peny spolu s cukrom a potom ich pomaly a po častiach vmiešajte do vychladenej čokolády.
Vmiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a všetko nalejte do formy.
Pečte 25 – 35 min. v závislosti od veľkosti formy (a výšky cesta). Hotové brownies by mali byť pevné, ale zároveň vnútri jemne mazľavé. Po vychladnutí bude vnútro cesta ešte o niečo pevnejšie.
TIP: Poukladajte na cesto pred pečením kúsky ovocia a mierne ich zatlačte dovnútra.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.