Predhrejte rúru na 160 stupňov. Všetky suroviny postupne zmiešajte v hlbokej mise. Začnite suchými surovinami. Múky, orechy, prášok do perníka a škoricu postupne rozmiešajte s mliekom, olejom a nakoniec pridajte med a vajcia.
Vymažte formu na pečenie na tortu o priemere zhruba 19cm. Pečte na 160 stupňov asi 30 minút, kontrolujte špajlou.
Hotový perník nechajte vychladnúť. Potom ho vodorovne rozrežte. Naznačte si zúbkovaným nožom zhruba polovicu a režte postupne dookola, až ho krížom prerežete. Reznú plochu namažte veľkou vrstvou kvalitného brusnicového kompótu. Priklopte a dajte do chladničky na 10 minút.
Medzitým si pripravte čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu. Premiešajte s maslom a smotanou. Vyberte perník z chladničky a rovnomerne ho zalejte čokoládovou polevou. Posypte zvyškom orieškov a pred podávaním nechajte aspoň na pol hodiny zatuhnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.