V robotovi, alebo v mise stierkou premiešajte všetky ingrediencie a spracujte hladké, celkom riedke cesto. Neľakajte sa, toto cesto je iné, nebudete mať pružné cesto ako na klasickú pizzu, skôr veľmi hutné lievancové. Pripravte si plech s papierom na pečenie, alebo kvalitný nepriľnavý plech a cesto naň stierkou rozprestrite.
Pečte čisté cesto pri 180 °C asi 10 – 12 minút. Až potom, keď bude základ trochu zapečený, je čas pizzu ozdobiť. Potrite ju až po kraje paradajkovým sugom a ozdobte mozzarellou, šunkou, pridať môžete podľa chuti olivy, kukuricu, vajce, tuniaka či ďalšie druhy syrov.
Ozdobenú pizzu dopekajte podľa náplne ďalších asi 10 minút, aby bola krásne prepečená a zlatistá.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.