Ako prvé pripravte cesto tak, že vypracujete všetky uvedené ingrediencie do hladkej hmoty.
Cesto uložte do potravinovej fólie a nechajte aspoň hodinu odležať v chladničke.
Tekvicu nakrájame na malé kúsky a zľahka ju opečte na 2 lyžiciach masla.
Pridajte 50 g cukru a nechajte všetko skaramelizovať. Potom vmiešajte zvyšok masla a odstavte.
Zmiešajte tvaroh so smotanou, vanilkou, škoricou a vajcami, pridajte zvyšný cukor.
Z cesta vyvaľkajte placku a tou vyložte formu (s priemerom asi 28 cm, alebo viac menších formičiek).
10 minút cesto predpečte pri teplote 180 ° C (pred pečením položte na cesto papier na pečenie a zaťažte ho).
Na dno predpečeného cesta navrstvite tvaroh a naň karamelizovanú tekvicu.
Zo zvyšného cesta vykrajujte rôzne tvary a ozdobte nimi zostavený koláč.
Pečte pri teplote 180 °C asi 40 minút, alebo kým nie je zdobenie zlatisté.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.