80 g hladkej múky na krehké pečivo
25 g zmäknutého chladného masla
100 g orieškového krému (my sme použili lieskovoorieškový krém s kakaom – nesladený)
1 vajce
štipka soli
½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
60 g trstinového cukru
30 g pistáciovej drviny (veľkosť 5 – 7 mm – môžete použiť aj celé nesolené pistácie a zľahka ich nasekať nožom)
Zo všetkých ingrediencií vypracujte cesto. Rúru predhrejte na 160 °C. Hladké spracované cesto vložte do vrecúška na zdobenie s hladkou špičkou a na plech – alebo lepšie na podložku na pečenie makrónok a piškót – tvorte asi 2 cm veľké bochníky. Každý posypte pistáciami. Pečte vo vyhriatej rúre 10 – 12 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.