Do misy nasypte múku, pridajte pokrájanú masť, vajcia, soľ aj vodu.
Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a uložte aspoň na hodinu do chladničky.
Vychladené cesto vyvaľkajte a vyložte ním koláčovú formu.
Na cesto rozvrstvite hrášok a pokrájanú očistenú mrkvu.
Vajcia vyšľahajte so smotanou, pridajte muškátový oriešok, soľ a čierne korenie.
Smotanou zalejte hrášok a mrkvu a koláč potom vložte do rúry predhriatej na 180 °C.
Pečte asi 40 minút alebo kým povrch nie je pevný a zlatistý.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.