Na cesto:
200 g hladkej múky na kysnuté cestá/pizza múky
170 g gréckeho jogurtu
Na náplň:
100 g nadrobeného syra feta
2 PL čerstvého syra
100 g sparených listov baby špenátu
2 strúčiky cesnaku
čerstvé korenie
+ bazalkové pesto na dozdobenie
Na prípravu cesta stačí ručne zapracovať jogurt do múky a vytvarovať hladké cesto. Rozdeľte ho na štyri kúsky a utvorte placky. Doprostred dajte náplň a poriadne placku zabaľte podľa vzoru šatôčky, ale dajte pozor, aby náplň nebolo vidieť.
Potom placku opečte na panvici z oboch strán.
Náplne možno obmieňať, napríklad vymeniť špenát s fetou za cviklu a kozí syr.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.