na 12 ks bábovek
Odváženú a preosiatu múku, kypriaci prášok a korenie dôkladne premiešame v mise. Vytvoríme jamku, do ktorej vyklepneme vajce, pridáme mrkvové pyré a mlieko. Dôkladne vypracujeme vareškou alebo v robote hladké cesto a necháme odpočívať asi 10 minút.
(Mrkvové pyré sa dá kúpiť ako detská výživa hotové, prípadne stačí mrkvu urobiť na pare alebo upiecť v rúre a rozmixovať.)
Cesto rozdelíme do 12 formičiek a dáme piecť na 160 stupňov asi 15 minút.
Čas pečenia závisí od veľkosti formičiek, ktoré používate. Všetko môžete kontrolovať špajľou.
Po upečení nechajte chladnúť bábovky na mriežke a pripravte polevu. Vo vodnom kúpeli rozpusťte obe čokolády s maslom a mliekom podľa potreby. Ozdobte bábovky a nechajte polevu stuhnúť. Bábovky sú najlepšie v deň pečenia.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.