Na krém:
Rúru rozohrejte na 170 °C. V mise premiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, orechy a soľ.
Do inej misy dajte vajcia a oba cukry. Oboje spoločne vyšľahajte na svetlú peny. Potom postupne vmiešajte pripravenú suchú zmes, strúhanú mrkvu a olej.
Formu na tortu (18 cm) zospodu vyložte papierom na pečenie. Vylejte do nej pripravenú zmes a dajte piecť do rozohriatej rúry (30 až 40 minút). Prepečenosť torty skontrolujte špajdľou.
Tvaroh vymiešajte s vyšľahanou šľahačkou, práškovým cukrom, pomarančovou kôrou a likérom.
Vychladený korpus nakrájajte na pláty (2 vyššie alebo 3 nízke). Potrite krémom a spojte. Hornú plochu potrite krémom. Môžete nechať len tak alebo ešte posypať nasekanými vlašskými orechmi.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.