Medvedie tlapky

Vianoce
682 Medvedie tlapky

Ingrediencie

  • 350 g hladkej pšeničnej múky
  • 250 g masla
  • 1 celé vajce
  • 250 g krupicového cukru
  • 120 g strúhaných orechov
  • 30 g kakaa
  • lyžička škorice
  • bravčová masť na vymazanie formičiek

Ingrediencie na dokončenie:

  • Na obalenie krupicový cukor, práškový cukor a vanilkový cukor

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do fólie na balenie potravín a necháme cez noc uležať v chladničke.

Formičky prvýkrát vymažeme bravčovou masťou, druhýkrát už to nie je potrebné.

Formičky naplníme cestom – cesto do formičky vtlačíme palcom, formička nesmie byť príliš plná.

Pečieme v rúre rozohriatej približne na 160 °C , asi 5 minút.

Upečené tlapky necháme chvíľu odpočinúť, potom ich vyklepneme z formičky a necháme vychladnúť. Na záver ich obalíme v zmesi krupicového, práškového a vanilkového cukru.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.