Krehký koláč s ovocím

Čučoriedky Leto Maliny
1364 Krehký koláč s ovocím

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké cesto
  • 1 vajce
  • 125 g zmäknutého masla
  • 125 g práškového cukru
  • jemne strúhaná kôra z polovice citróna
  • šťava z polovice citróna

 

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru

 

Na ozdobu:

  • ovocie

Použitá múka

Postup

Odvážte múku a nasypte ju do misy. Pridajte vajcia, maslo, cukor, nastrúhanú kôru z citróna a citrónovú šťavu. Cesto dôkladne premieste a vypracujte tuhú hmotu. Nechajte ho odpočinúť v chladničke.

Medzitým si pripravte krém. Odmerajte 300 ml mlieka, polovicu nalejte do kastrólika a priveďte do varu. Do zvyšného mlieka primiešajte pudingový prášok a dôkladne rozmiešajte. Len čo začne mlieko vrieť, pridajte rozmiešanú zmes a pripravte puding. Do hotového tuhého pudingu zamiešajte tvaroh a cukor.

Rozohrejte rúru na 170°C. Cesto vyberte z chladničky, vyvaľkajte plát a rozprestrite ho do formy. Navrch nalejte tvarohovú zmes a všetko posypte ovocím.

Pečte asi 20 – 30 minút (podľa rúry).

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Veľká vianočná súťaž Súťažiť!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.