250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
1 vajce
125 g zmäknutého masla
1 lyžica studeného mlieka
štipka soli
Náplň:
1 lyžica olivového oleja
1 menšia cibuľa
150 g paradajok
30 g parmezánu
100 g crème fraîche
100 g mozzarelly
Na dokončenie:
1 vyšľahané vajce
hrubozrnná soľ, mak, sezam
Pokrájajte studené maslo rovno z chladničky, posypte múkou, pridajte vajce a mlieko. Cesto spracujte rýchlo rukami alebo robotom. Nechajte aspoň hodinu chladiť v chladničke.
Na kocky pokrájanú cibuľu so štipkou soli opečte na oleji do zmäknutia. Nechajte celkom vychladnúť. Rozohrejte rúru na 200 °C. Cesto vyberte z chladničky, rozvaľkajte asi na 0,5 cm a rozdeľte na 5 menších koláčikov.
Medzitým si pripravte náplň. Crème fraîche zmiešajte s cibuľkou, osoľte, pridajte parmezán a polovicu pokrájanej mozzarelly. Zmes rozdeľte do stredov koláčikov a na ne poukladajte na kolieska nakrájané paradajky. Navrch dajte zvyšok mozzarelly a pokvapkajte olejom. Okraje potrite vajíčkom a ozdobte makom a sezamom so soľou. Pečte zhruba 30 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.