• 140 g krupicového cukru
• 1 vanilkový cukor
• 360 g tortovej múky Babičkina voľba
• lyžica kypriaceho prášku
• štipka soli
• kôra z jedného citróna
• 3 vajcia
• 125 ml rozpusteného masla alebo oleja
• 220 ml vlažného mlieka
• očistené jahody pokrájané na polovičky (cca 300 g)
Vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte maslo a mlieko. V inej nádobe vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Zmiešajte múku, štipku soli, kypriaci prášok a citrónovú kôru. K múke vmiešajte žĺtkovú zmes a na záver vmiešajte aj sneh.
Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej formy (napr. do tortovej s priemerom 28 cm) a poukladajte naň jahody. Pečte na 180°C asi 30 min.
TIP: Jahody pred použitím obaľte v múke, aby neprepadli na dno formy. Bublaninu môžete piecť aj z iného letného ovocia, ktoré máte radi.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.