Do múky nakrájajte maslo, pridajte vajíčko, osoľte a vypracujte hladké a zároveň pevné cesto. Vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinárskej fólie a uložte na 1 hodinu do chladničky.
Koláčovú formu vymažte maslom a vysypte múkou. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche na plát hrubý zhruba 5 mm a opatrne ho preneste do formy na pečenie. Cesto popritláčajte k okrajom formy, zarovnajte a popichajte párkrát vidličkou.
Trúbu vyhrejte na 220°C. V menšom hrnci zahrejte maslo s 3 lyžičkami cukru, až sa cukor úplne rozpustí a vznikne karamel. Premiešajte s jablkami a presypte na cesto. Koláč vložte do vyhriatej trúby na 10 minút.
Medzitým v miske zmiešajte vajíčko, zvyšný cukor, smotanu a calvados. Zalejte predpečený koláč, znížte teplotu na 200°C a nechajte ešte 20 minút dopiecť.
Vychladnutý koláč ozdobte lístkami mäty a podávajte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.