Na cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky
0,5 prášku do pečiva
1 hrnček krupicového cukru
0,75 hrnčeka mlieka
0,75 hrnčeka oleja
2 vajcia
Na pudingovú vrstvu:
1 smotana na šľahanie
1 stužovač
1 puding bez varenia
2 mandarínkové kompóty vrátane šťavy
+ papier na pečenie
Rúru predhrejte na 170 °C.
Do misy robota dajte všetky suroviny na cesto a nechajte spracovať. Medzitým plech s vyšším okrajom alebo pekáčik vyložte papierom na pečenie. Cesto stiahnite do formy najlepšie stierkou.
Pečte vo vyhriatej rúre 25 minút.
Suroviny na pudingovú vrstvu vrátane kompótu so šťavou dajte do veľkého zaváracieho pohára alebo dobre uzatvorenej škatuľky s vekom. A začnite „hrkať“, teda trasením poctivo premiešajte všetky zložky, kým puding takmer nestuhne.
Potom pudingovú vrstvu rozotrite na koláč. Natiahnite fóliu alebo alobal a nechajte do druhého dňa vrstvy prepojiť a dezert stuhnúť. Podávajte zdobené čokoládou alebo čerstvými bylinkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.