Pripravte si cesto tak, že vypracujete múku s masťou, soľou, vodou a vajcami.
Hotové cesto zabaľte do fólie a uložte do chladničky.
Na náplň nakrájajte huby na plátky a cibuľu nadrobno.
Vyšľahajte smotanu s mliekom a vajcami, prelisovaným cesnakom a rascou. Osoľte a okoreňte.
Pripravte si formu na koláč (okrúhlu s priemerom cca 30 cm alebo podobne veľkú hranatú) a vyložte ju cestom tak, aby okraje boli dostatočne vysoké.
Na cesto nasypte huby, slaninu a cibuľu. Všetko zalejte smotanovou zmesou.
Zahnite okraje cesta k náplni a potom vložte koláč do rúry.
Pečte na 180 °C dozlatista, asi 40 – 50 min. Krájajte po vychladnutí, aby lepšie držal pohromade.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.