Galetky s broskyňami

Leto

Ingrediencie:

170 g hladkej múky na kysnuté cestá

100 g mäkkého masla

70 g trstinového cukru

1 žĺtok

1 čajová lyžička citrónovej kôry

1 čajová lyžička vanilkovej esencie

8 g prášku do pečiva

 Na náplň:

3 veľké zrelé broskyne pokrájané na centimetrové mesiačiky

1 čajová lyžička škorice

1 a ½ lyžice škrobu

1 a ½ lyžice vanilkového cukru

Na dokončenie:

1 vyšľahané vajce

hrubý trstinový cukor

Použitá múka

Postup:

Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.

Zmiešajte múku, žĺtok, prášok do pečiva a cukor. Maslo nakrájajte na malé kúsky, postupne ho pridávajte do múky s cukrom a hneťte cesto. Keď je cesto hotové, odložte ho na 10 minút do chladničky.

Cesto najlepšie vyvaľkáte mramorovým valčekom, ktorý ho bude chladiť. Ak však taký nemáte, vôbec nič sa nedeje. Pomôže vám papier na pečenie. Najlepšie je dať ho zospodu aj navrch, bude sa vám aj ľahšie prenášať na plech. Vyvaľkajte do kruhu, môžete si cesto rozdeliť aj na niekoľko menších koláčikov ako my.

Do stredu poukladajte broskyne, ktoré ste si premiešali s korením, cukrom a škrobom. Okraje cesta postupne prehnite. Dôkladne ich potrite vajcom s trochou vody (pomôže to udržať vnútri náplň) a ozdobte trstinovým cukrom. Pečte 30 až 45 minút, kým galetka nezozlatne. Ak sa zhora pečie rýchlo, zakryte ju alobalom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.