Táto torta patrí k tým najjednoduchším, vlastne sa nedá pokaziť. A pritom je veľmi chutná. Pri použití špaldovej múky je navyše veľmi dobre stráviteľná a vďaka čučoriedkam navyše plná vitamínov.
Cesto vznikne dôkladným premiešaním všetkých surovín v hlbšej miske (okrem čučoriedok). Sladíme až nakoniec podľa chuti – nemusíte sladiť vôbec, alebo si naopak trochu dopriať.
Vymažte a vysypte formu na tortu. Optimálna je o priemere 19cm. Nalejte cesto, párkrát s formou jemne klepnite, aby neboli v ceste bubliny a bolo jednoliate. Celý povrch zasypte čučoriedkami a zľahka ich vtisnite aj do cesta.
Medzitým predhrejte rúru na 180 stupňov. Dajte tortu piecť asi na 30 minút, ako vždy kontrolujte špajlou. Torta je dobrá aj ešte vlažná, takže ak ju chystáte pre návštevu alebo na oslavu, radšej ju schovajte a nechajte vychladiť mimo dosah maškrtných jazýčkov.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.