Zo všetkých ingrediencií vypracujte cesto. Pretože sušienky sú z krehkého cesta, je najlepšie teraz urobiť zapracovanie masla. Táto francúzska technika sa volá frezáž (z francúzskeho fraisage). Proces funguje tak, že dlaňou roztierate cesto smerom od seba. Teplom a tlakom sa maslo prepojí s ostatnými surovinami a cesto bude ešte krehkejšie.
Takto spracované cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte aspoň na pol hodiny chladiť do chladničky. Potom vyvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm. Teraz vtlačte vzor buď cez embosovaný valček, alebo po starom ako my – cez kúsok záclony alebo háčkovanej dečky. Vzor by mal byť celkom hlboký, počas pečenia sa trochu stratí.
Rúru predhrejte na 170 °C. Povykrajujte tvary vykrajovačkou v tvare vajíčka alebo iného veľkonočného a jarného motívu. Rozložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť na 12 minút. Sušienky nesmú zhnednúť, inak sa budú mrviť a lámať.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.