Pripravte si korpus tak, že zmiešate všetky suché ingrediencie a zalejte ich rozpusteným maslom. Rukami vypracujte hustejšiu mrveničku a tú vysypte do papierom na pečenie vyloženej tortovej formy (o priemere cca 20 cm).
Mrveničku rozprestrite po celom dne formy a poriadne ju utlačte. Vložte do rúry predhriatej na 180°C a pečte dozlata, asi 15 min.
Krémový syr, cukor, vanilkový cukor a vajcia premiešajte. Nešľahajte, aby sa do zmesi nedostal vzduch. Až sa všetko spojí, vmiešajte smotanu a rozdeľte vzniknutú krémovú náplň na dve časti.
Do jednej z častí vmiešajte čučoriedky, ktoré môžete najprv trošku popučiť. Do formy na korpus nalejte 1/3 bielej časti krému, do druhej vrstvy 1/3 čučoriedkovej časti a tento postup opakujte, až bude vo forme celá náplň. Pomocou špajle vytvorte v kréme rôzne vzory a potom vložte formu do rúry predhriatej na 175 °C.
Po 15 min znížte teplotu na 115 °C a pečte ešte asi 50 min. Cheesecake je hotový, keď sú okraje pevné a stred sa mierne trepe. Po upečení vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte v nej cheesecake odstáť do izbovej teploty. Potom ho pred podávaním vychlaďte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.