Zmiešajte obe múky, kypriaci prášok, perníkové korenie, kakao a cukor.
V inej nádobe vyšľahajte vajcia s lekvárom, primiešajte rozpustené maslo a nakoniec aj mlieko.
Obe časti spojte do hladkého cesta a to nalejte na plech vyložený papierom na pečenie (alebo do pekáča s rozmermi asi 30 × 20 cm, pokiaľ si prajete mať perník vyšší).
Pečte na 180 °C, kým nebude perník hotový – čas pečenia sa odvíja podľa veľkosti plechu alebo pekáča. Hotový perník spoznáte tak, že sa nelepí na špajľu.
Po vychladnutí perník potrite lekvárom a posypte strúhaným kokosom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.