Táto múka je vyrobená zo špaldy, čo je prastarý druh pšenice.
Celozrnná múka obsahuje všetky cenné zložky z celého špaldového zrna (z obalu, endospermu aj klíčka).
Múku môžete použiť v mnohých receptoch na pečenie vašich obľúbených múčnikov. Hodí sa aj na každodenné pečenie domáceho sladkého aj slaného pečiva (bábovky, perníky, koláče, sušienky, cukrovinky, palacinky, chlieb, rožky, žemle). Navyše pečivo získa jemne orieškovú chuť a arómu. Výrobky budú trochu tmavšie a menej nadýchané než z hladkých múk.
Tip: pokiaľ s pečením zo špaldovej múky začínate, odporúčame použiť 1 diel tejto múky zmiešaný s 2 dielmi hladkej pšeničnej alebo špaldovej múky. Podiel celozrnnej múky v ceste môžete meniť podľa vašej chuti a získate tak rôzne varianty ciest.