Múke prospieva skladovanie v suchu a v chlade. Papierové obaly zaručujú, že múka môže „dýchať“.
Z papierového vrecka ju môžete pre istotu presypať do uzatvárateľnej nádoby. Tým zabránite napadnutiu škodcami, zvlhnutiu a nestane sa, že by múka absorbovala zápach z iných aromatických potravín. Ďalej múku nevystavujte ani slnečnému žiareniu.
Správne uskladnená múka vám vydrží minimálne 1 rok.
Ak v špajze nájdete múku, ktorá má už niekoľko týždňov po odporúčanom dátume spotreby, môžete ju pokojne skonzumovať, ak sa vám nezdá, že má inú farbu alebo inú konzistenciu ako bežne zakúpená nová múka.
Aj múka, ktorá má ďaleko do dátumu spotreby, môže byť na použitie nevhodná, pokiaľ ju skladujete vo vlhku, teple alebo v prípade, že ju napadli škodci. Príkladom môžu byť drobné pavučinky, ktoré dokazujú prítomnosť molí v múke.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.